Heb jij je zaakjes altijd goed op een rijtje? Houd je ervan om zorgvuldig te werken en orde aan te brengen in de chaos? Dan is een baan als administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Als administratief medewerker heb je een heel veelzijdige baan. Je verricht uiteraard administratieve werkzaamheden met behulp van bepaalde computerprogramma’s. Maar omdat jij toegang hebt tot heel veel informatie zal je ook vaak benaderd worden met vragen. Niet alleen door je collega’s, maar ook door klanten. En dan is het natuurlijk jouw taak om al deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden zodat ze verder kunnen.

Zou ik geschikt zijn voor administratief werk?

Dit is een vraag die wij natuurlijk niet voor jou kunnen beantwoorden. Maar als je beschikt over voldoende aanleg en de juiste eigenschappen kom je waarschijnlijk dicht in de buurt. Je moet zorgvuldig kunnen werken en het overzicht nooit uit het oog verliezen. Ook is het handig als je goed bent met computers omdat je hier veel gebruik van zult maken. Daarnaast moet je beschikken over goede sociale vaardigheden. Je zal mensen via telefoon, mail en brief te woord moeten staan. En uiteraard moet je dit op een correcte, hulpvaardige en vriendelijke manier doen.

 

Zit er toekomst in dit vak?

Ja. Er is altijd vraag naar goede administratief medewerkers. En hoe meer kennis en vaardigheden je hebt, hoe aantrekkelijker je bent voor een toekomstige werkgever. Het is dus verstandig om jezelf altijd te blijven ontwikkelen, ook als je al klaar bent met de administratief medewerker opleiding en aan het werk bent. Je kunt er ook voor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde richting, financiële administratie bijvoorbeeld. De meeste werkgevers zullen jou dan maar wat graag in dienst willen nemen omdat je heel breed inzetbaar bent.